Fogsz pár kiflit és ujjnyi karikákra vágod.
Egy kivajazott jénaiba teszed, kicsit egymásra húzva őket , de előtte egy másodpercre tejbe mártod.
Ha megtelt az edény a kiflikkel, akkor jó vastagon megszórod mákkal.
Majd ráöntesz az előre elkészített pudingból annyit, hogy vékonyan ellepje az egeszet.
Rásorakoztatsz még egy sor tejes kiflit,, aztán mákot és a tetejére a maradék pudingot.
A puding legyen hígabb a megszokottnál.
Fedd le az edényt és tedd be az egészet fél órára 180 fokos sütőbe .
Ennyi
2020. március 31., kedd
2015. május 25., hétfő
MAGDOLNA KIFLI
Ez egy piskóta jellegű sütemény.
könnyen elkészíthető, hamar kész, könnyű és finom
8 tojás
/ a fehérjét habként keverjük hozzá a végén /
15 dkg vaj
25 dkg cukor
18 dkg liszt
vaníliás cukor
sütőpor
reszelt citrom héja
a tetejére szórjuk :
darált, vagy apróra vágott dió, cukorral keverve
Normál sütés :
30-45 perc
180 C
Lehet akár kockára is vágni,, a recept és a neve miatt pogácsaszaggatóval, vagy pohárral, félhold illetve kifli alakúra szaggattam .
könnyen elkészíthető, hamar kész, könnyű és finom
8 tojás
/ a fehérjét habként keverjük hozzá a végén /
15 dkg vaj
25 dkg cukor
18 dkg liszt
vaníliás cukor
sütőpor
reszelt citrom héja
a tetejére szórjuk :
darált, vagy apróra vágott dió, cukorral keverve
Normál sütés :
30-45 perc
180 C
Lehet akár kockára is vágni,, a recept és a neve miatt pogácsaszaggatóval, vagy pohárral, félhold illetve kifli alakúra szaggattam .
SZILVÁS GOMBÓC, NUDLI,, KRUMPLI GOMBÓC
5-6 szem krumpli,,, talán esetleg egy kiló
egy tojás,
egy evőkanál zsír
egy kiskanál só
és annyi liszt amennyit felvesz egy jó kemény, de könnyen gyúrható tésztához
Kinyújtjuk, szilvát teszünk bele, gombóccá formáljuk.
miután forró, lobogó vízben megfőztük, pirított zsemlemorzsára szedjük ki, majd megforgatjuk benne
a nudli is ebből a tésztából készül, és a sima krumpligombóc is
a krumpligombócot vadas húsokhoz, mártásokhoz szoktam adni
pici gombócokat formálunk a tésztából, és miután kifőztük, csak zsírba szedjük ki
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)