A palócleves eredeti receptjét megtaláljátok a neten.
Én csak összedobtam valami hasonlót,ami igen finom lett és laktató is .
Ez tulajdonképpen sárgahüvelyű zöldbab leves. Amitől finom , az a füstölt íz .
Egyszerű változat :
Húsleves lében / víz+kocka is jó / felteszed főni a :
Zöldbabot
Sárga és fehérrépát
Szalonna bőrét, ettől lesz finom füstölt íze .
Beleteszed a fűszereket :
Babérlevél , bors, őrölt kömény , / esetleg csepp mustár / , fokhagyma .
Én húsvarázs granulátumot is tettem bele, de enélkül is jó !
Sót csak ha kell !! Ha nincs benne amúgy sós dolog .
Végül rántás , amikor már megfőttek a dolgok benne :
Vöröshagyma zsíron lepirítva , majd kicsi lisztet hozzáadva . Leveszed a tűzről és szórsz bele pirospaprikát . Elkevered vele. Tejfölt. Azzal is elkevered. Hideg vízzel felengeded, csomómentesre kevered és ráöntöd a kész babra .
Ha semmilyen húst nem tettél bele, akkor virslikarikát érdemes a végén beledobni .
Jó LIDL baromfivirsli, mert füstölt !!
No mitől lehet jobb, gazdagabb , finomabb .
Füstőlt, és előzőleg megfőzött, kicsi darabokra vágott csülök .
Kis kockákra vágott csirkemell .
Kis kockákra vágott krumpli .
Galuska .
De ezek tényleg nem fontosak .
Ha gyorsan akarod csinálni, akkor
Bab+ zöldségek + fűszerek + virsli + rántás !
Fél óra alatt kész tud lenni .